Energie afnemen

Lokaal - GroenBetaalbaarMeedoen - Vragen

ZutphenEnergie levert energie met een verhaal: onze energie is lokaal, groen en betaalbaar.

Lokaal

ZutphenEnergie wekt zelf in Zutphen energie op en verkoopt die aan Zutphense huishoudens en bedrijven. Dat doen we via om (vh Duurzame Energie Unie), die de energie-inkoop en -verkoop regelt voor 35 lokale energiebedrijven. De inkomsten uit de verkoop blijven bij ons als inwoners en versterken zo de lokale economie. Onze winsten gaan niet naar aandeelhouders ver weg, maar naar duurzame initiatieven die de samenleving ondersteunen. Zo gaat van iedere klant € 1 per jaar naar het Zutphense Torenfonds. Wat we nog aan energie tekort komen, halen we bij onze om- collega's.

Groen

Alle energie van om is groen. Groenere energie is in Nederland niet te krijgen. De Consumentenbond en partners hebben daarom ook dit jaar om uitgeroepen tot meest duurzame energieproducent.

Ook Pure Energie, Qurrent en Vandebron eindigen hoog. Maar zij produceren niet zelf, niet lokaal of hebben wel een winstoogmerk. Lees meer over de verschillen.

Wij leveren via om ook gas. Gas is niet duurzaam en we moeten er op termijn van af. Maar zolang het nog nodig is, kun je bij ons het groenste gas kopen dat er op de markt is. Het gas wordt CO2-gecompenseerd. in 2016 werd voor deze compensatie geïnvesteerd in een waterproject in China.

Betaalbaar

Als welkomstgeschenk bieden we klanten een dagdeel gratis gebruik van onze elektrische auto. Maar belangrijker is, dat we een prijs leveren die kan concurreren en vaak zelfs lager is dan die van andere leveranciers. Zie onderstaande tabel met de prijzen van juni 2017. Check ook onze huidige tarieven.

Meedoen

Wil je stroom en/of gas bij ons afnemen? Dat kan op drie manieren.

  • Vul het formullier in voor particulieren of voor bedrijven. Bij particulier krijg je meteen de offerte in beeld. Dan volgt 14 dagen bedenktijd, waarna je automatisch klant bent.
  • Of gebruik ons contactformulier.
  • Bel of mail ons en we komen bij je langs (0575-712072, info@zutphenenergie.nl).
  • Kom naar de EnergieWinkel op Overwelving 10 in Zutphen en we helpen je met het invullen (ma t/m za van 13.00 tot 17.00 uur, naast C&A).

Naast klant van ZutphenEnergie kun je ook lid van onze coöperatie worden. 

Vragen

Overstappen naar een andere energieleverancier roept vaak vragen op. Bijvoorbeeld of dat boetevrij kan (meestal). Of overstappen veel gedoe geeft (nee). Of je ineens zonder stroom kan komen te zitten (nooit). Voor antwoorden op deze en andere vragen zie onder Vraag en antwoord. Of bel of mail even.

Over ZutphenEnergie

Over ZutphenEnergie

ZutphenEnergie is een energiecoöperatie van, voor en door bewoners en bedrijven uit Zutphen en Warnsveld. Samen voorzien we in de lokale energiebehoeften in onze gemeente. Dat doen we door zelf betaalbare energie op te wekken, te leveren en te besparen. Zo versterkt ZutphenEnergie de lokale economie.

Nieuwsbrief aanmelden