Energie besparen

CO2 en geld - Programma'sMeedoenVragen - Meer info

C02 en geld

ZutphenEnergie wil om diverse redenen in Zutphen energiebesparing stimuleren.

  • Energiebesparing betekent geld besparen. Leven in een geïsoleerde woning kan tientallen euro’s per maand aan energiekosten schelen. Bovendien levert isolering een comfortabeler huis op.
  • Met besparing is de meeste milieuwinst te halen. Je reduceert er de CO2-uitstoot mee, hoofdoorzaak van het klimaatprobleem. Vóór 2050 moeten alle 20.000 huizen in Zutphen energieneutraal zijn. Ze mogen niet meer energie verbruiken dan ze opwekken.
  • Ons woningbestand energiezuinig maken is een enorme klus. ZutphenEnergie wil het werk zoveel mogelijk lokaal uit laten voeren, wat een flinke impuls voor de lokale economie betekent. Niet verkeerd in een stad met 26% werkzoekenden.

Programma's

ZutphenEnergie gaat samen met haar partners een aantal besparingsprogramma’s uitzetten.

  • Nu al loopt Hoom, een programma waarin we samen met Alliander, de gemeente en lokale bedrijven woningeigenaren helpen hun huizen energiezuinig te maken (vloer, muur, dak, ketel).
  • Voor eigenaren die niet direct het geld hebben voor de maatregelen komt het programma WOningABonnement.
  • Ook gaan we met de gemeente energiecoaches opleiden. Deze komen gratis bij je langs om te helpen met het kiezen van kleine en grote besparingsmaatregelen (tochtstrip, gordijn, brievenbus, gedragstips, spouwmuur, vloer, dak, installatie).

Meedoen

Wil je meedoen aan een besparingsprogramma, heb je een vraag aan een energiecoach, of wil je er zelf een worden, meld je dan aan.

  • Gebruik ons contactformulier.
  • Bel of mail ons en we komen bij je langs (0575-712072, info@zutphenenergie.nl).
  • Kom naar de EnergieWinkel op Overwelving 10 in Zutphen en we helpen je met je keuzes (ma t/m za van 13.00 tot 17.00 uur, naast C&A).

Vragen

Je hebt vast nog vragen over energiebesparing. Bijvoorbeeld of het je veel geld gaat kosten (hoeft niet). Of het binnenklimaat er wel op vooruit gaat (meestal). Of je huis tijdelijk in een bouwput verandert (gelukkig niet). Voor antwoorden op deze en andere vragen zie Vraag & antwoord. Of bel of mail even.

Meer info

Op het internet is veel informatie over energiebesparing beschikbaar. Onze energiecoaches maken van de volgende bronnen gebruik:

Over ZutphenEnergie

Over ZutphenEnergie

ZutphenEnergie is een energiecoöperatie van, voor en door bewoners en bedrijven uit Zutphen en Warnsveld. Samen voorzien we in de lokale energiebehoeften in onze gemeente. Dat doen we door zelf betaalbare energie op te wekken, te leveren en te besparen. Zo versterkt ZutphenEnergie de lokale economie.

Nieuwsbrief aanmelden