3200 euro besparing door Led's go

De Led’s go actie heeft ervoor gezorgd dat ruim 400 gloeilampen in Zutphen vervangen zijn door ledlampen. Dit zorgt voor een besparing van 3200 euro per jaar aan stroomkosten, uitgaande van een gemiddelde brandduur van 2 uur per dag. De actie was een initiatief van ZutphenEnergie met ondersteuning van het Torenfonds en de gemeente Zutphen. GeBo Light en Ton Westerik Lichtmeester deden als lampenleveranciers mee.

Met de actie, die afgelopen week afliep, konden mensen met hun oude gloeilamp en een ingevulde kortingsbon twee kwaliteitsledlampen van Philips kopen voor maar € 7,95.

Volgend jaar opnieuw

De ondernemers zijn positief over de samenwerking met ZutphenEnergie. “Er zijn veel mensen in de winkel gekomen door de actie. De krant en de website werden blijkbaar goed gelezen. Klanten waren positief over onze medewerking aan de actie. Het heeft meer teweeg gebracht dan ik dacht”, zegt Ton Westerik. “En sommige mensen kwamen zelfs nog een keer terug, omdat de lampen goed bevielen”, zegt Bob van Gerve van GeBo Light.

ZutphenEnergie hield de actie om mensen bewust te maken van hun energieverbruik, en energie te besparen. De actie wordt volgende winter herhaald.

 

Over ZutphenEnergie

Over ZutphenEnergie

ZutphenEnergie is een energiecoöperatie van, voor en door bewoners en bedrijven uit Zutphen en Warnsveld. Samen voorzien we in de lokale energiebehoeften in onze gemeente. Dat doen we door zelf betaalbare energie op te wekken, te leveren en te besparen. Zo versterkt ZutphenEnergie de lokale economie.

Nieuwsbrief aanmelden