Bestuur

Het bestuur van ZutphenEnergie bestaat uit de volgende personen.

 • Cyp Wagenaar, voorzitter (cyp.wagenaar@zutphenenergie.nl)
   

  Als ondernemer in de milieutechnische sector heb ik goed zicht op waar we staan. Naast de verantwoordelijkheid voor het veranderende klimaat is er ook nog de op zeer korte termijn opkomende energieschaarste (fossiele brandstoffen als olie en gas). Vormen als (bruin)kolen en teergronden willen we echt niet meer. Het is m.i. noodzakelijk dat we starten met de omschakeling naar hernieuwbare duurzame brandstoffen.
  De meest directe vorm is helpen dit op lokaal niveau te implementeren. Hier heb ik als individu de hoogste resultaten van mijn bijdrage. Daarnaast moeten we haast maken, wil de infrastructuur de veranderende energievormen en opwekkingen aan kunnen. Dit is een klus van vele jaren en als we nu niet starten zijn we te laat en maken we ook in Nederland mee dat het licht bij tijd en wijle uitgaat. Dat willen wij en u niet meemaken !

 • Paul Roscam Abbing, secretaris/penningmeester, bestuurslid leveren (paul.roscamabbing@zutphenenergie.nl)
   

  Samen als coöperatieve vereniging een eigen Zutphens energiebedrijf runnen, zelf lokaal energie opwekken en leveren aan iedereen in  Zutphen onafhankelijk van grote energiebedrijven en de winst in Zutphen houden, daar wil ik mij sterk voor maken.

 • Jan Fikken, bestuurslid opwekken (jan.fikken@zutphenenergie.nl)
   

  Ik zet me graag in voor het lokaal opwekken van energie, omdat ik vind dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze eigen energiebehoefte. Ik wil niet afhankelijk zijn van twijfelachtige regimes en ik wil ook de gevolgen van de energieopwekking niet bij anderen, zoals de Groningers of Nigerianen neerleggen. Daarom ga ik voor het optimaal benutten van de lokale mogelijkheden.

 • Wouter van den Wall Bake, bestuurslid communicatie (wouter.vandenwallbake@zutphenenergie.nl)
   

  Sinds begin 2015 ben ik bestuurslid van ZET. Waarom? Ik maak mij grote zorgen over de klimaatsverandering die al jaren aan de gang is, en door mensen wordt gedreven, daarvan ben ik overtuigd.  Ik heb hiervan in Afrika maar ook in Europa de “sluipende” resultaten gezien. “Het overkomt gewoon mensen.....” is een argument waar ik niet goed tegen kan. “Think Global and act locally” is een principe waar ik veel meer mee heb. Zonne-energie thuis, Zonneparken in de buurt, en windmolens ook in de buurt, daar wil ik me als bestuurlid sterk voor maken.

Over ZutphenEnergie

Over ZutphenEnergie

ZutphenEnergie is een energiecoöperatie van, voor en door bewoners en bedrijven uit Zutphen en Warnsveld. Samen voorzien we in de lokale energiebehoeften in onze gemeente. Dat doen we door zelf betaalbare energie op te wekken, te leveren en te besparen. Zo versterkt ZutphenEnergie de lokale economie.

Nieuwsbrief aanmelden