De energiecoach

Voordelen - Hoe werkt het - Aanvragen

ZutphenEnergie | om helpt je met energie besparen, of je nou in een koop- of huurhuis woont. Onze energiecoaches komen gratis bij je langs om samen met jou te bekijken wat er in je woning mogelijk is. Dat kan gaan van tochtstrip, brievenbussluiter en deurdranger tot het isoleren van vloer, dak of spouwmuur.

Voordelen

Wat levert het je op? In ieder geval:

 • Hulp bij het kiezen en in gang zetten van een besparingsmaatregel die bij jou past.

En als de maatregel met succes is uitgevoerd:

 • Minder energieverbruik dus een lagere energierekening.
 • Prettiger wonen in een warmer huis.
 • Een beter klimaat want CO2-reductie.

En dan kent de praktijk nog tal van verrassende opbrengsten. Een opgeruimde zolder om het dak aan de binnenkant te kunnen isoleren. Een gat in de muur dat is gedicht. Of nieuwe contacten met andere inwoners.

Hoe werkt het

Hoe gaan we te werk?

 1. We beginnen met inventariseren. We kijken samen wat er in jouw woning te doen valt. Dat kan gaan om maatregelen die weinig tot niets kosten, eenvoudig zijn toe te passen en meteen energie en dus geld besparen. Maar ook om kostbaarder acties zoals vloer-, glas- en dakisolatie.
 2. Daarna gaan we samen kiezen. Wat kan je het beste eerst aanpakken en wat later?
 3. Mogelijk vraagt de gekozen maatregel om rekenwerk (investering, energiewinst, terugverdientijd). Daarvoor roept de coach de hulp van een energieadviseur in.
 4. Onze coach helpt eventueel ook met het nadenken over financiering.
 5. Dan volgt de uitvoering. Uitgangspunt is dat de bewoner zelf aan de slag gaat of uitvoerders regelt. De coach denkt mee over mogelijke energieuitvoerders (klus-, installatie- en bouwbedrijven).
 6. Desgewenst heeft de coach ook gedragstips voor je (hoe te ventileren, hoe om te gaan met de thermostaat, over sluipstroom).
 7. Na iedere maatregel gaan we samen evalueren en mogelijk een volgende stap voorbereiden.

Aanvragen

Wil je ook dat er een energiecoach bij je langs komt, meld je dan aan.

 • Gebruik ons contactformulier.
 • Bel of mail ons en we komen bij je langs (0575-712072, energiecoach@zutphenenergie.nl).
 • Kom naar de EnergieWinkel op Overwelving 10 in Zutphen voor een gesprek (ma t/m vr van 10.00 tot 17.00 uur, za van 13.00 tot 17.00 uur, naast C&A).

Misschien wil je ook wel zelf energiecoach worden.

 • Zie onder Vacatures wat het inhoudt om energiecoach te zijn hoe je je daarvoor kunt aanmelden.
Over ZutphenEnergie

Over ZutphenEnergie

ZutphenEnergie is een energiecoöperatie van, voor en door bewoners en bedrijven uit Zutphen en Warnsveld. Samen voorzien we in de lokale energiebehoeften in onze gemeente. Dat doen we door zelf betaalbare energie op te wekken, te leveren en te besparen. Zo versterkt ZutphenEnergie de lokale economie.

Nieuwsbrief aanmelden