Installaties

Onze huizen staan vol elektrische installaties. Ook hier is CO2-winst te boeken. Soms door kleine maatregelen te nemen zoals de standby uitzetten. En soms door de grote apparaten aan te pakken zoals de cv-installatie.

Cv-tuning

Cv-tuning, ook wel waterzijdig inregelen genoemd, is het juist instellen van de toevoer van alle radiatoren (en vloerverwarming) in huis. Alle kamers worden dan op hetzelfde moment even goed verwarmd, niet te heet en niet te koud. En de cv-ketel werkt zuinig en efficiënt.

In de meeste huizen is de cv-installatie nooit ingeregeld. Zo'n installatie is als een auto die de 1000km-beurt heeft gemist. Er is nooit gecheckt of het in de praktijk ook klopt. En meestal klopt het niet. Door goed inregelen wordt het comfortabeler in huis, valt 5 tot 25% op het gasverbruik te besparen en gaat de cv-ketel langer mee.

ZE kan je in contact brengen met lokale experts die cv-tuning uitvoeren. Inregelen kost enkele uren tot een dag. Je betaalt vanaf € 284 inclusief btw, bij een cv met maximaal 10 radiatoren. Onze experts regelen statisch in, waardoor er anders dan bij dynamisch inregelen meestal geen extra kosten voor nieuwe kranen nodig zijn.

Je kunt een cv-tuner bestellen bij de Energiewinkel.

 

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

'ZE’ staat wat mij betreft voor ‘WIJ’

Nieuwsbrief aanmelden