Kleine maatregelen

Energiebesparing betekent niet meteen kostbare maatregelen nemen zoals dubbel glas of muurisolatie. Je kunt al beginnen met kleine dingen die weinig tot geen geld kosten. Onze energiecoach komt graag gratis bij je langs om je op weg te helpen. Vraag hem aan bij de Energiewinkel.

Deuren en gordijnen

Veel winst is te behalen door binnenshuis ons eigen gedrag aan te passen. In de avond de gordijnen sluiten bijvoorbeeld. Een trui aantrekken als het kouder wordt scheelt ook. En sluit de deur naar de zolder, want door het dak verdwijnt de meeste warmte.

Tochtstrips en led-lampen

Ben je een beetje handig, dan kun je met kleine klusjes een eind komen. Denk aan kieren bij ramen en deuren dichten met tochtstrip. Of een waterbesparende douchekop installeren. Heel eenvoudig is je gloeilampen vervangen door led-lampen (verbruiken tot 10x minder stroom). Er zijn steeds meer spulletjes in de handel die bijdragen. In de Energiewinkel vind je er een aantal uitgestald.

Zet 'm op 60

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80° maar werken efficiënter op 60°. Door de cv-ketel - het verwarmingswater, niet het tapwater - naar 60° terug te brengen, is tot wel € 60 per jaar te besparen! Dat kost je één minuut. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche.

 

Op de website www.zetmop60.nl staat voor elke cv-ketel een korte instructievideo, zodat iedereen het makkelijk zelf kan doen.
ZE doet met steun van gemeente Zutphen mee aan de landelijke actie Zet 'm op 60. Heb je vragen, of heb je wat hulp nodig, meld je dan bij contact@zutphenenergie.nl.

Cadeaubon

Om je met kleine besparingen op weg te helpen, deelt de gemeente cadeaubonnen van € 50 uit. Met de bon kun je als woningeigenaar online producten bestellen om je huis energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld  brievenbusborstels, led-lampen of zelfklevende tochtstrips. Niet laten liggen dus!

In de Energiewinkel kan je een aantal van de spulletjes bekijken. Aanvragen doe je via www.regionaalenergieloket.nl/zutphen, klik op de groene knop Vraag hier uw cadeaubon aan. Er is 1 bon per woningeigenaar beschikbaar. De cadeaubon voor huurders is op komst.

 

 

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"Zo worden we weer baas over onze eigen energie."

Nieuwsbrief aanmelden