Kleine besparingendie weinig geld kosten

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

Bereken je maandbedrag

Kleine maatregelen

Thuis energie besparen betekent niet meteen dat je kostbare maatregelen moet nemen zoals het aanbrengen van dubbel glas of muurisolatie. Je kunt beginnen met kleine dingen die weinig tot geen geld kosten. Om je hiermee op weg te helpen komt onze energiecoach graag bij je langs. Een bezoek van de energiecoach is gratis.

Maak een gratis afspraak met een Energiecoach

De energiecoach licht toe


Simpele maatregelen die niets kosten

Veel winst is te behalen door binnenshuis je gedrag aan te passen. Bijvoorbeeld in de avond de gordijnen sluiten, een extra trui aantrekken in plaats van de verwarming hoger zetten, elektrische apparaten niet op stand-by maar uitzetten en de deur naar de zolder sluiten, want door het dak verdwijnt de meeste warmte.

Producten die helpen om te besparen

Er zijn veel bespaarproducten op de markt die niet zo duur zijn en je makkelijk zelf kunt installeren. Denk aan tochtstrips voor kieren bij ramen en deuren, brievenbusborstel, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Wat ook veel oplevert is om je gloeilampen te vervangen door led-lampen (deze verbruiken tot 10x minder stroom).

In de Energiewinkel zijn een aantal van deze producten uitgestald.

Zet 'm op 60

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80°C maar werken efficiënter op 60°. Door de cv-ketel - het verwarmingswater, niet het tapwater - naar 60° terug te brengen, is tot wel € 60 per jaar te besparen! Dat kost je één minuut. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en of risico op een koude douche.

Op de website www.zetmop60.nl staat voor elke cv-ketel een korte instructievideo, zodat iedereen het makkelijk zelf kan doen.
ZE doet met steun van gemeente Zutphen mee aan de landelijke actie Zet 'm op 60. Lees ook www.zutphenenergie.nl/zetmop60. Heb je vragen, of heb je wat hulp nodig, meld je dan bij contact@zutphenenergie.nl.

Zet 'm op 60

 • Ik kies voor lokaal opgewekte energie en ZutphenEnergie heeft ook gewoon aantrekkelijke prijzen.

  Gerjan de Ruiter
  Gerjan de Ruiter
 • Lokaal, groen, persoonlijk en ik ben nog goedkoper uit ook. Een unieke club!

  Joyce de Jonge
  Joyce de Jonge
 • ZutphenEnergie, zowel zakelijk als privé, dat is onze strategie.

  Rekka en Peter Baars
  Rekka en Peter Baars

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

 • Écht groen
 • Lokaal
 • Energiewinkel
 • Gratis energiecoach

Bereken je maandbedrag