Energie leveren

Lokaal - GroenBetaalbaarMeedoenCadeau - Vragen

ZutphenEnergie levert energie met een verhaal: onze energie is lokaal, groen en betaalbaar.

Lokaal

ZutphenEnergie wekt zelf in Zutphen energie op en verkoopt die aan Zutphense huishoudens en bedrijven. Dat doen we via om die de in- en verkoop van energie regelt voor 39 lokale energiebedrijven. De inkomsten uit de verkoop blijven bij ons als inwoners en versterken zo de lokale economie. Onze winsten gaan niet naar aandeelhouders ver weg, maar naar duurzame initiatieven dichtbij die de samenleving ondersteunen. Zo gaat van iedere klant € 1,- per jaar naar het Zutphense Torenfonds. Wat we nog aan energie tekort komen, halen we bij onze om-collega's.

Groen

Alle energie van om is groen. Groener is in Nederland niet te krijgen. De Consumentenbond en partners hebben daarom ook afgelopen jaar om uitgeroepen tot meest duurzame energieproducent.

Ook Pure Energie, Qurrent en Vandebron eindigden hoog. Maar zij produceren niet zelf, niet lokaal of hebben wel een winstoogmerk. Lees meer over de verschillen.

Wij leveren via om ook gas. Gas is niet duurzaam en we moeten er op termijn van af. Maar zolang het nog nodig is, kun je bij ons het groenste gas kopen dat er op de markt is. Het gas wordt CO2-gecompenseerd. In 2017 werd voor deze compensatie geïnvesteerd in een windproject in India.

Betaalbaar

Onze prijzen kunnen concurreren met en zijn vaak lager dan bij andere leveranciers. Zie ons voorbeeld van een gemiddeld huishouden met 2.000 kWh stroom en 1.800 m3 gas per jaar bij een vast contract van 1 jaar. Alle bedragen zijn van oktober 2018 en inclusief btw.

Voor verdere toelichting zie Is ZutphenEnergie duurder dan andere leveranciers? Check ook onze huidige tarieven.

Meedoen

Wil je stroom en/of gas bij ons afnemen? Dat kan op diverse manieren.

  • Vul het formullier in voor particulieren of voor bedrijven. Bij particulier krijg je meteen de offerte in beeld. Dan volgt 14 dagen bedenktijd, waarna je automatisch klant bent.
  • Of gebruik ons contactformulier.
  • Bel of mail ons en we komen bij je langs (0575-712072, contact@zutphenenergie.nl).
  • Kom naar de Energiewinkel op Overwelving 10 in Zutphen (naast C&A) en we helpen je met het invullen (door de week van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur,).

Naast klant van ZutphenEnergie kun je ook nog lid van onze coöperatie worden. 

Cadeau

Ben je onlangs overgestapt naar ZutphenEnergie om stroom en gas af te nemen? Dan mag je als welkomstgeschenk een paar uur gratis van onze deelauto's gebruik maken. Lees in de handleiding hoe dat in zijn werk gaat.

Vragen

Overstappen naar een andere energieleverancier roept vaak vragen op. Bijvoorbeeld of dat boetevrij kan (meestal). Of overstappen veel gedoe geeft (nee). Of je ineens zonder stroom kan zitten (nooit). Voor antwoorden op deze en andere vragen zie onder Vraag en antwoord. Of bel of mail even.

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"We willen graag de lokale opwekking van duurzame energie stimuleren."

Nieuwsbrief aanmelden