Hoe vergelijk ik de prijzen van energieleveranciers?

Energie leveren - Tarieven

Nieuwe afnemers willen meestal weten of ze bij ZutphenEnergie | om goedkoper of duurder uit zijn. Vaak vergelijkt men dan het termijnbedrag bij de huidige leverancier met de om-prijzen. En constateert dat om duurder is.

Maar de vergelijking gaat mank. Je huidige termijnbedrag is gebaseerd op prijzen bij aanvang van je huidige contact. Dat kan van een paar jaar geleden zijn. De prijzen zijn inmiddels bij alle leveranciers flink gestegen.

Wil je eerlijk vergelijken, dan moet je zowel naar de website van oude als de nieuwe aanbieder toe. Immers, ga je bij je huidige leverancier na afloop van je huidige contract een nieuwe periode in, dan worden de nieuwe prijzen gehanteerd. Zoek op beide websites de pagina voor het berekenen van het maandbedrag op en vul hier dezelfde verbruikscijfers in. Grote kans dat ZutphenEnergie | om goedkoper is.

Om te vergelijken kan je ook gebruik maken van vergelijkingssites. Zie Welke vergelijkingssites kan ik voor om gebruiken?

Het kan voorkomen, dat om met gas duurder is maar met stroom goedkoper. Je kunt dan ook besluiten om alleen met de stroom over te stappen.

<< Terug naar vraag & antwoord

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"Het is 100% duurzaam"

Nieuwsbrief aanmelden