Klopt het dat ons collectief om financiële zorgen heeft?

Energie leveren - Algemeen

Het om | nieuwe energie collectief waartoe ZutphenEnergie behoort, is niet te vergelijken met een traditionele energieleverancier. Wij zijn juist een collectief van Nederlandse consumenten die zich middels lokale duurzame energiecoöperaties verenigd hebben in een non-profit leverancier.

Omdat wij als collectief in 2013 gestart zijn, is onze solvabiliteit inderdaad nog onder de – door de Consumentenbond aangegeven – 20%. Echter doen wij – in tegenstelling tot de meeste traditionele leveranciers – niet mee in de prijzenslag, cashbacks en peperdure reclamecampagnes. Onze afnemers kiezen er heel bewust voor om het anders te doen. Dat zie je ook terug in onze verloopcijfers, die voor de energiemarkt – met slechts enkele procenten – echt extreem laag te noemen zijn. Onze klanten zijn ons dus zeer trouw.

Zoals het bij elke startende organisatie het geval is, gaan de kosten voor de baten uit. Dat zorgt ervoor, dat in eerste instantie de solvabiliteit laag zal uitvallen. Qua collectief ontwikkelen wij ons echter zo snel, dat dit niet lang meer het geval zal zijn. Onze financiële huishouding hebben wij dan ook goed op orde, hetgeen wij ook hebben aangetoond aan de Consumentenbond.

Op zich zijn wij als beweging blij met het onderzoek van de Consumentenbond. Het legt namelijk een probleem in de traditionele energiemarkt bloot: concurreren op prijs, prijs en prijs. Hier werken diverse inkoopcollectieven (waaronder ook de Consumentenbond) en vergelijkingssites hard aan mee en is een onhoudbare situatie. Dat is nou ook precies de reden waarom wij het als burgercollectief anders doen, namelijk van, voor en door de burgers.


<< Terug naar vraag & antwoord

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"Zo weet ik zeker dat de stroom duurzaam wordt opgewekt. En ik kon zo makkelijk panelen kopen op Zonnepark Leesten. Door groene energie te gebruiken, houden we de natuur mooi en de aarde leefbaar."

Nieuwsbrief aanmelden