ZutphenEnergie nieuws

Kies voor ZutphenEnergie | om
Écht groen, lokaal en voordelig

Bereken je maandbedrag

Avondje energie over vloerisolatie

dinsdag 31 augustus 2021

De eerste avond is op dinsdag 7 september en gaat over vloerisolatie.

Klik hier om naar de live uitzending te gaan

Vloerisolatie is een zwaar onderschat onderdeel van woningisolatie. Lang is gezegd dat het onnodig is, want “warmte gaat omhoog”. Inmiddels wordt gelukkig wel erkend dat dat onzin is, maar daarmee is de kous niet af. Gangbare modellen van energieverlies nemen aan dat je het héle huis verwarmt en dat het dus overal in huis even warm is; dan wordt dakisolatie automatisch belangrijk. De meeste mensen stoken echter vooral beneden en dan vindt een groot deel van het warmteverlies juist plaats door de vloer. Meestal is daar een kruipruimte en die warmte wordt dan afgevoerd met ventilatielucht. Ventilatiegaten dichtmaken is geen goed idee, want dat geeft vocht, schimmel, rot en roest, en die vochtige bedorven lucht wordt ook nog eens de woning ingezogen. Wat dan wel? De vloer goed isoleren (en de kruipruimtebodem afsluiten).

Na een korte introductie door wethouder Eva Boswinkel van gemeente Zutphen vertelt energieadviseur Rense Houwing u de belangrijkste zaken rondom energieverlies door de vloer, de rol van vocht (en radongas) in de kruipruimte, de addertjes onder het gras en waar u dan op moet letten bij het (laten) isoleren. Na deze algemene inleiding vertellen drie bedrijven* over hun benadering en product van vloerisolatie. Daarna is er ruimte voor vragen en discussie. De avond is geslaagd als u overtuigd bent van het belang van vloerisolatie, begrijpt waar u op moet letten en moed en zin hebt om het te (laten) doen.

* De deelnemende bedrijven zijn Eneriso uit Zutphen (bespreekt Icynene schuimisolatie), Dubotherm uit Hummelo (bespreekt Isobooster folie-isolatie) en Rense Houwing Advies uit Zutphen (bespreekt Tonzon Thermoskussens en Bodemfolie).

 

Kies voor ZutphenEnergie | om
Écht groen, lokaal en voordelig

  • Écht groen
  • Lage tarieven
  • Lokaal
  • Energiewinkel
  • Gratis energiecoach

Bereken je maandbedrag