ZutphenEnergie nieuws

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

Bereken je maandbedrag

Experience Day elektrisch rijden groot succes

woensdag 22 juni 2022

Tweede Experience Day elektrisch rijden van ZutphenEnergie trekt veel belangstelling
 

Voor elektrisch rijden is veel interesse. Dat bleek zaterdag 18 juni in Zutphen waar 30 auto’s en 15 bestelauto’s stonden opgesteld, allemaal elektrisch. Naast de 255 aanmeldingen voor de mini-proefritten vooraf, kwamen er ook veel mensen spontaan op af. De belangstelling was veel groter dan de eerste editie in oktober.

Bezoekers namen alle tijd om te kijken en te vergelijken, zo ook een bezoeker uit Baak. “Ik ben er wel aan toe om over de streep gehaald te worden. Ik heb al zonnepanelen, dus sluit de auto maar aan zou ik zeggen.”

De ontwikkelingen gaan sneller dan verwacht, constateert een ondernemer. “Op de voorlichtingsavond over elektrische bestelauto’s was ik blij verrast door het ruime aanbod. Dat had ik gemist. De volgende bus wordt dus elektrisch.”

Er was ook veel interesse voor voertuigen met een hoge FUNfactor. Voor een ritje met de Carver modellen stonden mensen in de rij. Ook werden veel rondjes gemaakt in de Opel Rocks-e en op de Brekr bromfietsen.

Het event van ZutphenEnergie blijkt te voorzien in een behoefte. Samen met de Vereniging Elektrische Rijders en het deelauto organisatie MyWheels geven zij informatie over alle facetten van elektrisch rijden. Iedereen ontving een folder met een samenvatting. Hierin was ook aandacht voor slim en groen laden, en voor de duurzaamheid van energieleveranciers.

Als je meer wil weten over elektrisch rijden, slim en groen laden of heb je interesse voor een laadcoach, klik hier.

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

  • Écht groen
  • Lokaal
  • Energiewinkel
  • Gratis energiecoach

Bereken je maandbedrag