ZutphenEnergie nieuws

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

Bereken je maandbedrag

10.000 euro voor FIXbrigade Zutphen

zaterdag 30 maart 2024

Rabobank doneert 10.000 euro aan FIXbrigade Zutphen

FIXbrigade Zutphen heeft een cheque van € 10.000 ontvangen van de ledenraad van Rabobank Twente en de Achterhoek. Deze FIXbrigade is een initiatief van ZutphenEnergie en De Werkmakers. Vanaf eind 2023 voeren zij dit uit in opdracht van gemeente Zutphen. Zij wordt onder andere ondersteund door FIXbrigade Nederland waarvan Rabobank één van de landelijke partners is. Samen hebben ze als doel bewoners van slecht geïsoleerde woningen te helpen met energieklussen die de energierekening verlagen en het wooncomfort verbeteren.

Steeds meer FIXbrigades in Nederland

Op vrijdag 29 maart werd de cheque in de Energiewinkel van ZutphenEnergie door Jochem Essink (directeur coöperatieve Rabobank met als thema Financieel Gezond Leven) overhandigd aan André Putker (voorzitter ZutphenEnergie). Jochem is enthousiast over het project: “Energiebesparende maatregelen worden steeds belangrijker. Voor het klimaat en zeker ook voor de portemonnee. Vanuit Rabobank ondersteunen we het snelgroeiende netwerk van FIXbrigades in Nederland. We zijn blij dat nu ook huishoudens in Zutphen gebruik kunnen maken van deze laagdrempelige hulp.”

FIXbrigade Zutphen

Sinds een half jaar is de FIXbrigade ook in Zutphen actief. Gewapend met onder andere tochtstrips, radiatorfolie en leidingisolatie, voert het FIXteam diverse energieklussen uit in woningen. De FIXbrigade is gratis voor bewoners, zo blijft de drempel laag om gebruik te maken van deze dienst. Gérú Sommerdijk van FIXbrigade Zutphen is erg blij met deze extra donatie: “Zo kunnen we nog meer Zutphense huishoudens helpen om energie en euro’s te besparen.”

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

  • Écht groen
  • Lokaal
  • Energiewinkel
  • Gratis energiecoach

Bereken je maandbedrag