Hoe produceert ZE haar energie?

Energie opwekken - Algemeen

Het doel van ZutphenEnergie is op termijn alle elektra 100% duurzaam en lokaal op te wekken. Momenteel hebben we de volgende productiebronnen.

 1. Zonnepark Warken 1
  Op het dak van V.O.F. Berends Dairy aan de Lage Lochemseweg 10 te Warnsveld. Is op 17 juni 2017 in gebruik genomen.
 2. Zonnepark Leesten
  Op het dak van de appartementen boven het winkelcentrum in Leesten, aan de Rudolf Steinerweg 55-121. Op 28 juli 2018 feestelijk geopend.
 3. Zonnepark Zutphen-Zuid
  In samenwerking met de Vrije School realiseren we tegen het einde van 2018 een installatie van circa 560 panelen op het dak van de school op zowel het bestaande gebouw als de nieuwbouw.
 4. Stroom uit GFT
  Gisteren een droom, nu werkelijkheid: je stopt je GFT-afval in je kliko en krijgt het terug als stroom uit je stopcontact. Het enige wat je moet doen, is je afval scheiden en energie afnemen bij ZutphenEnergie.
  Je groente-, fruit- en tuinafval uit je groene kliko wordt door Attero in Wilp vergist tot gas. Met dat gas drijft Attero een dynamo aan die elektriciteit opwekt. Via om koopt ZutphenEnergie | om deze energie voor haar klanten. Vandaar dat je onze sticker op diverse kliko’s in de stad ziet.
 5. Overige windenergie
  ZutphenEnergie wekt nog te weinig eigen stroom op, daarom betrekken we het restant bij onze partners van om | nieuwe energie. Daar zit voornamelijk windstroom bij van ZeeuwindKennemerwind en Windunie.

Ons gas komt uit Groningen en wordt CO2-gecompenseerd, zie onder Gas.


<< Terug naar vraag & antwoord

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"Het is 100% duurzaam"

Nieuwsbrief aanmelden