Aanmelden Zonnepark

ZutphenEnergie werkt via haar zustercoöperatie Zonnepark Zutphen voortdurend aan de realisatie van nieuwe zonneparken. Wil je meedoen in zo'n toekomstig park, meld je dan hieronder aan. Je wordt dan lid van de coöperatie Zonnepark Zutphen en geeft aan interesse te hebben voor deelname in een nieuw project. Let op, voor deelname aan Zonnestroom Zutphen is een apart formulier.

We werken aan twee varianten, namelijk zelf investeren zoals we tot nu toe de zonneparken realiseerden of gebruik maken van een voorfinanciering door de gemeente.

Zelf investeren

We zijn bezig met de voorbereiding voor een nieuwe zonne-installatie, waarbij deelnemers per zonnepaneel circa € 300,- betalen, waarmee gezamenlijk de investering wordt betaald. Wil je meedoen, dan kun je hieronder de voorinschrijving op de zonnepanelen opgeven. We vragen een eenmalige inleg van € 50,-, waarmee we de eerste kosten dekken. Na de aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en een rekening voor de eerste inleg. Je beslist pas over de daadwerkelijke deelname in een zonneinstallatie als alle condities bekend zijn. Aanmelding geeft ons een beeld van de interesse.

Investering laten verreken met de energiebelasting

Een nieuw alternatief is dat je meedoet zonder direct te betalen. De investering betalen we met een lening, tegen een lage rente, van de gemeente. Je draagt jaarlijks achteraf een deel van de terug te ontvangen energiebelasting over aan de coöperatie, waarmee de lening wordt afgelost. Je bereikt daarmee dat je je eigen energie lokaal en duurzaam opwekt, zonder zelf te investeren. Daarnaast krijg je -op basis van de huidige tarieven- een korting van circa 5 cent per kWh op de stroomprijs. Iedereen die stroomafneemt van ZutphenEnergie | OM en in Zutphen (met uitzondering van De Mars), De Hoven of Warnsveld woont kan hieraan meedoen. We verwachten deze zonne-installatie in het 1e kwartaal 2020 te realiseren. De eerste verrekening vindt één jaar later plaats.

Een installaties exploiteren we in een coöperatie. De leden beslissen samen over het beleid van de coöperatie. We maken gebruik van de zogenaamde postcoderoosregeling

Ik wil meedoen in een nieuwe zonne-installatie en:

Ik denk zonnepanelen af te nemen.

Ben je nog geen klant van ZutphenEnergie, wil je dan in het opmerkingen vak hieronder aangeven wanneer je het best bereikbaar bent? Bijvoorbeeld, ochtend, middag of begin van de avond.