ZE-prijs 2024Deelnemer 1

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

Bereken je maandbedrag

Parentshouse Zutphen

Bewonersinitiatief/organisatie:
Parentshouse Zutphen

Doelgroep:
Kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn en geen woonruimte hebben.

Doel:
Dat kinderen beide ouders blijven zien en op hun eigen school kunnen blijven na een scheiden samen met hun vertrouwde omgeving in de gemeente Zutphen. Zodat de onrustige periode rondom en na de scheiding wat stabieler blijft. Zeker met de huidige woning problemen raken steeds meer ouders dakloos en slapen bij mensen op de bank. Dit project ondervangt dit.

Besteding prijs:
Dat wij eclectische apparaten wasmachine, koelkasten en inductieplaten graag nieuw en energie zuinig willen aanschaffen. Dit zorgt voor lagere maandlasten voor de bewoner en een beter milieu en langere levens duur . Ons ons oude pand moeten wij bijna jaarlijks slepen met tweede hands machines. Hierdoor kunnen wij geen gebruik maken van tweede hands goederen omdat deze vaak op gas zijn of niet energie zuinig. Het geld wat wij eventueel kunnen besteden zal hiernaar toe gaan. Wij hebben over 8 stuks van nodig.

<< Terug naar ZE-prijs

Beschrijving project:
Waarom: Voor kinderen is het belangrijk dat zij bij scheiding van hun ouders een thuis hebben bij beide ouders. Een veilig en stabiel thuis is nodig om de volgende stap te kunnen maken in de verwerking van deze ingrijpende verandering. Voor veel gescheiden ouders in Zutphen is het niet makkelijk om betaalbare woonruimte te vinden in de buurt van hun kinderen.
Hoe: Parentshouse Zutphen biedt tijdelijke huisvesting, begeleiding en ondersteuning aan ouders, kinderen, familie, professionals en inwoners van Zutphen en omstreken rond (echt)scheiding, ouderverstoting en omgang.
Wat: De vraag in Zutphen aan tijdelijke huisvesting is zo groot, dat Parentshouse een nieuwe locatie met 8 appartementen opent aan Kuiperstraat 2. Die locatie wordt de komende tijd woon klaar gemaakt voor 8 ouders en kinderen. Er is nog heel veel nodig om dat mogelijk te maken.

Meer info:

https://www.youtube.com/watch?v=ek0gm3YFW9g

 • Ik kies bewust voor energie van een lokale coöperatie. Hier vind je nog de menselijke maat.

  Martin Veul
  Martin Veul
 • Lokaal, groen, persoonlijk en ik ben nog goedkoper uit ook. Een unieke club!

  Joyce de Jonge
  Joyce de Jonge
 • Ik vind het belangrijk dat ZE zich met het milieu bezighoudt, betaalbaar is en lokaal.

  Izzy van Zandvoort
  Izzy van Zandvoort

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

 • Écht groen
 • Lokaal
 • Energiewinkel
 • Gratis energiecoach

Bereken je maandbedrag