Dag van de duurzaamheid: inschrijving zonnepark geopend

 

Na de succesvolle realisatie van Zonnepark Warken1 is op de Dag van de Duurzaamheid 10 oktober de inschrijving geopend voor een tweede collectieve zonnedak. Boven het winkelcentrum Leesten-Oost komen 370 panelen. Hiervoor wordt vanuit ZutphenEnergie de coöperatie Zonnepark Leesten opgericht. Inwoners en bedrijven uit Leesten, Warnsveld, de Zuidwijken en het Waterkwartier kunnen meedoen.

 

Energiebelasting terug

Vanaf twee panelen –circa € 600- kunt u deelnemen aan dit project. Over alle stroom die u in Leesten opwekt en thuis verbruikt hoeft u geen energiebelasting te betalen. Dat betekent dat binnen tien jaar de panelen zijn terugverdiend en daarna heeft u nog vijf jaar rendement. De provincie geeft een bijdrage in de investeringskosten van 20% bij 50 of meer deelnemers.

Investeren in een collectief zonnedak is makkelijker en goedkoper in de aanleg dan zelf zonnepanelen plaatsen. Zie voor alle postcodes die mee mogen doen: www.zutphenenergie.nl

Jan Fikken, mede initiatiefnemer: "We vinden het mooi öm mensen die zelf geen geschikt dak hebben of verstand van zonnepanelen toch deze mogelijkheid te bieden."

 

Meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom vrijblijvend naar een van de voorlichtingsavonden:

Dinsdag 24 oktober in het Warnshuus

Woensdag 8 november in Plaza Leesten

De avonden beginnen om 20.00, maar u bent vanaf 19.30 uur welkom.

Inschrijven voor deelname aan het zonnepark kan ook via de website www.zutphenenergie.nl of in de Energiewinkel naast de C&A op de Overwelving.

Over ZutphenEnergie

Over ZutphenEnergie

ZE is een energiecoöperatie van, voor en door bewoners en bedrijven uit Zutphen en Warnsveld. Samen voorzien we in de lokale energiebehoeften in onze gemeente. Dat doen we door zelf betaalbare energie op te wekken, te leveren en te besparen. Zo versterkt ZE de lokale economie.

Nieuwsbrief aanmelden