Duurzame Energie Unie heet om I nieuwe energie

 

ZutphenEnergie is lid van Duurzame Energie Unie, het grootste energiecollectief van het land, dat al 2 jaar op rij verkozen is tot groenste energieleverancier van Nederland. Sinds maandag 2 oktober heet ons 'moederbedrijf' om | nieuwe energie.
Met een vooruitstrevende strategie richt om zich op het maximaal betrekken van burgers binnen de energietransitie in Nederland. Bij om zijn zij samen eigenaar van de gehele energieketen. Het gaat ons bij om om maatschappelijke winst: om de zeggenschap over energie terug te brengen bij de burgers die als klanten ook mede-eigenaren worden.

Een succesvolle overstap naar een volledig duurzame energievoorziening in Nederland is afhankelijk van de bereidheid van burgers om grijs te verruilen voor groen en geïmporteerde energie te verruilen voor stroom van Nederlandse bodem. Met de merknaam om en slogan ‘nieuwe energie’ start het energiecollectief samen met haar 35 lokale coöperaties een nieuwe burgerbeweging. Suus is al om! De missie van om is om heel Nederland in 2030 van 100% groene lokale energie te voorzien. De activistische propositie ‘samen om’ vat de collectieve aanpak van om samen. Willen we de klimaatdoelstellingen van Parijs halen, dan moeten we als burgers samen om naar een duurzame onafhankelijke energievoorziening. Met een huidige eigen lokale productie aan stroom voor ruim 300.000 huishoudens - die lokaal wordt opgewekt - is er binnen het om | collectief in ieder geval volop ruimte voor groei en nieuwe om|denkers.
 
Het unieke van om is dat nieuwe klanten niet alleen lokale energie bij hen thuis geleverd krijgen, maar ze worden ook mede-eigenaar. Ze nemen energie af bij een van de 35 coöperaties van om, die hun eigen energie opwekken. Bovendien start om het vierde kwartaal van dit jaar met om|ambassadeurs, een programma waarmee klanten een gedeelte van de winst direct terug krijgen.
 
Directeur André Dippell over de nieuwe koers van om: “Nieuwe energie. Dat is wat je van een vooruitstrevende energiemaatschappij verwacht. Dat is wat je van ons krijgt. 100% duurzame stroom opgewekt bij jou in de buurt door onze lokale coöperaties. Bij om ga je niet alleen energie afnemen, maar ook automatisch mee-opwekken, besparen, en verdienen. Bij ons doe je het allemaal even goed en met gemak. Wij zijn om. Het groenste energiecollectief van Nederland. Wij maken je geen klant, maar mede-eigenaar. Samen met alle anderen die in Nederland een verschil willen maken.”

Met om | nieuwe energie gaan we er met zijn allen voor zorgen dat Nederland om|gaat naar een duurzame energielevering. Laat zien dat je er samen met ons voor gaat en volg ons via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, en Youtube. Bovendien hebben we een compleet vernieuwde website waar je meer leest over onze proposities en waar overstappen nu nog eenvoudiger is gemaakt. Je vindt allen via onderstaande iconen.  
 

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"Zo worden we weer baas over onze eigen energie."

Nieuwsbrief aanmelden