Eerste Zonnepark Zutphen 17 juni geopend

Zaterdag 17 juni is het zover: dan wordt het eerste Zutphense zonnepark aangesloten op het elektriciteitsnet en daarmee geopend. Het is het eerste park dat door een collectief is opgezet: 72 leden hebben samen 600 panelen aangeschaft en het dak van Berends dairy in Warken gevonden om ze op te leggen. De provincie Gelderland heeft de aanschaf van de panelen met subsidie ondersteund.

ZutphenEnergie

Zonnepark Zutphen valt onder ZutphenEnergie, die de stroom verkoopt aan Zutphense huishoudens. De eigenaren van de panelen krijgen de energiebelasting op hun stroomverbruik terug, mits ze klant zijn van ZutphenEnergie of dit zelf met hun eigen energieleverancier regelen. 

Stroom voor 50 huishoudens

Het zonnedak levert met een vermogen van 165 kW piek, en levert naar verwachting genoeg stroom voor 50 huishoudens. Voorzitter van Zonnepark Zutphen Willem van Stockum: "Vanaf 17 juni leveren we met zijn allen een bijdrage aan het aandeel duurzaam opgewekte energie in ons land. Om dit heugelijke feit te vieren, willen we alle betrokkenen uitnodigen voor de feestelijke opening.”

Wethouder opent park

Wethouder Oege Bosch verricht de openingshandeling op zaterdag 17 juni om 10.30 uur op het erf van Berends Dairy op het bekende adres aan de Lage Lochemseweg 10 in Warnsveld. De zonnepanelen liggen daar inmiddels al allemaal op het dak van de schuur. Momenteel worden de laatste handelingen verricht om de aansluiting mogelijk maken. Voorzitter Van Stockum: “We hopen alle betrokkenen zoals leden, toeleveranciers en afnemers dan te treffen en gaan ervan uit dat dit in alle opzichten een zonnige ochtend wordt!”

 

 

 

<< naar overzicht nieuws

 

 

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"Zo worden we weer baas over onze eigen energie."

Nieuwsbrief aanmelden