Huis in vijf dagen energieneutraal

Huizen kunnen in vijf dagen energieneutraal gemaakt worden. Dat heeft bouwbedrijf Janssen de Jong laten zien aan het Spiker in Warnsveld. 82 huurhuizen uit het bouwjaar 1974/1975 zijn duurzaam gerenoveerd met als resultaat dat ze geen energie van buiten meer nodig hebben. Een mooi filmpje hiervan is te zien op Youtube:

 

De energiecoaches van ZutphenEnergie keken mee naar het proces en waren onder de indruk. “Ze hebben alles zo voorbereid dat het in een keer geplaatst kan worden, heel knap”, vond Marco van Deutekom.

In 1 dag gaat de schil van 1 huis eraf en de nieuwe eraan. De wand wordt prefab gemaakt compleet met steen strips, deuren, kozijnen en ramen in de fabriek in Rijssen. ’s Morgens om 7 uur komt de vrachtwagen met de nieuwe buitenkant en apparatuur van 1 huis en ’s middags om half 4 vertrekt de vrachtwagen met oude wanden. Daarna worden in vier alles ook van binnen afgemaakt. Huurders kunnen na de eerste dag weer thuis slapen.

De bewoners konden zelf kiezen wat ze wilden een NOM (nul op de meter) of NOM ready woning. Bij NOM ready worden de zonnepanelen niet aangesloten aan de omvormer, dat heeft namelijk gevolgen voor de huur (de opbrengsten van de stroom worden dan doorberekend).

De bewoners zijn door middel van informatie avonden, een huisbezoek en een modelwoning op de hoogte gebracht van de veranderingen. De meesten zijn tevreden over hoe het is gegaan.

 

 

 

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"ZutphenEnergie | om is meer dan alleen levering"

Nieuwsbrief aanmelden