Met welke organisaties krijg ik bij ZutphenEnergie te maken?

Organisatie

Als je bij ZutphenEnergie zonnepanelen aanschaft, groene energie afneemt of aan een energiebesparingsprogramma meedoet, kun je met diverse partners te maken krijgen. We zetten ze voor de duidelijkheid even op een rij:

Landelijk

 • Duurzame Energie Unie (www.duurzameenergieunie.nl)
  Duurzame Energie Unie is de overkoepelende organisatie van de lokale energieleveranciers. ZutphenEnergie is één van de leden en deelt daardoor in de winst, die landelijk wordt gemaakt met de verkoop van energie. Als u klant wordt van ZutphenEnergie (voor afname van groene stroom en/of CO2 gecompenseerd gas) wordt u tevens klant van Duurzame Energie Unie.
 • Hoom (www.cooperatiehoom.nl, www.hoom.nl)
  Hoom is een landelijke coöperatie die lokale energiecoöperaties en -initiatieven ondersteunt bij energiebesparingscampagnes. ZutphenEnergie is hier lid van.

Regionaal

 • IJsselwind (www.ijsselwind.nl)
  IJsselwind is een samenwerkingsverband van vier lokale energiecorporaties: ZutphenEnergie, LochemEnergie, EnergieRijk Voorst en BrummenEnergie. Doel is het opwekken van stroom dmv windenergie.       

Lokaal

 • ZutphenEnergie (www.zutphenenergie.nl)
  ZutphenEnergie (voluit: Coöperatieve Zutphense EnergieTransitie Zet U.A.) is een energiecoöperatie van, voor en door bewoners en bedrijven. Doel is Zutphen en Warnsveld op termijn energieneutraal te maken èn door het zelf opwekken en leveren van groene energie en leden te adviseren over energiebesparing de winst zoveel mogelijk in de lokale economie te houden. 2 mogelijkheden:
  - Je kunt lid worden van ZutphenEnergie (instap €10,-, jaarlijks €27,50), daarmee steun je de organisatie om zijn doelstelllingen te verwezenlijken en mag je mede het beleid bepalen.
  - Daarnaast òf in plaats daarvan kan je klant worden voor afname van stroom en/of gas.
 • Zonnepark Zutphen (www.zutphenenergie.nl/energie-opwekken/zonnepark/)
  Zonnepark Zutphen (voluit: Coöperatie Zonnepark Zutphen U.A.) is de overkoepelende organisatie van alle zonnepanelenprojecten in Zutphen en Warnsveld (tot nu toe nog alleen Zonnepark Warken 1). Voor elk zonnepanelenproject wordt een aparte coöperatie opgericht. Als je deel wil nemen aan het zonnepanelenproject, dan moet je tevens lid worden van Zonnepark Zutphen, waarvoor je éénmalig €50,- inlegt.
  Zonnepark Zutphen is weer onderdeel van ZutphenEnergie.
 • Zonnepark Warken 1 (www.zutphenenergie.nl/energie-opwekken/zonnepark/warken1.html)
  Het eerste (en tot nu toe enige) zonnepanelenproject in Zutphen/Warnsveld. Middels 600 panelen op het dak van boerderij Berends wordt hier sinds 16 juni 2017 stroom opgewekt tbv zo’n 50 deelnemende leden, die allen een deelnameformulier hebben ingevuld en ondertekend met daarop o.a. het aantal panelen waarvoor ze deelnemen. Voor dit project kan niet meer worden ingeschreven.


<< Terug naar vraag & antwoord

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"Zo worden we weer baas over onze eigen energie."

Nieuwsbrief aanmelden