De lokale energiecoöperatie van Zutphen en Warnsveld

 Missie - Middelen - Realisatie - Bestuur - Medewerkers - Bedrijfsplan - Netwerk - Meedoen

Missie

ZutphenEnergie is een energiecoöperatie van, voor en door bewoners en bedrijven. Samen voorzien we in de lokale energiebehoeften van Zutphen en Warnsveld. Dat doen we door zelf betaalbare groene energie op te wekken, te leveren en door energie te besparen. Zo versterkt ZutphenEnergie de lokale economie.

Middelen

ZutphenEnergie wil haar doel bereiken met drie kernactiviteiten.

  • Energie opwekken: We wekken met bewoners en partners in Zutphen en omgeving onze eigen duurzame energie op. ZutphenEnergie levert al stroom uit GFT. Ook is het dak van een school met zonnepanelen belegd. Mei 2017 volgt het eerste zonnepark met 600 panelen, goed voor stroom aan 50 huishoudens. En op hoek IJssel-Twentekanaal zijn drie windmolens in voorbereiding.
  • Energie leveren: We leveren bij voorkeur lokaal geproduceerde - duurzame energie aan Zutphense huishoudens en bedrijven. Zo vergroenen we het Zutphense energielandschap en zorgen, dat het geld in onze gemeenschap blijft.
  • Energie besparen: We helpen mee het energieverbruik in de 20.000 huishoudens van Zutphen te verlagen. Hier valt de meeste milieuwinst (lees CO2-reductie) te behalen. In 2050 moet heel ons huizenbestand energieneutraal zijn.

Realisatie

ZutphenEnergie is een coöperatie. De Algemene LedenVergadering (ALV) vormt het hoogste orgaan. Het bedrijf wordt geleid door een bestuur, gekozen door en uit de leden. De dagelijkse uitvoering ligt in handen van professionals en vrijwilligers. Het thuisadres is de EnergieWinkel op de Overwelving 10 in het centrum van Zutphen.

ZutphenEnergie wil een stevige speler zijn in de Zutphense energietransitie met als expertise het betrekken van burgers en bedrijven. Onze aanpak is persoonlijk. We werken nauw samen met partners uit samenleving, overheid en bedrijfsleven.

Lees ook ons bedrijfsplan 2017-2019.

Netwerk

ZutphenEnergie is lid van:

Meedoen

Wil je ook meedoen, meld je dan aan.

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"Het is 100% duurzaam"

Nieuwsbrief aanmelden