Tuin vergroenen

Onze tuinen zijn in de loop der jaren steeds meer versteend geraakt. Het regenwater krijgt steeds minder kans om in de grond te zakken en planten kunnen niet meer wortelen. Daar gaan we met elkaar wat aan doen.

Klimaattuin

We hebben de Tuinreis ontwikkeld om bewoners te helpen hun tuinen weer klimaatvriendelijk te maken. Kortom, steen eruit plant erin! In een 10-tal stappen neemt onze tuincoach je mee om je tuin te ontstenen en te vergroenen, van Intake tot Nazorg. Bij iedere stap zijn er middelen beschikbaar. Bij de stap Oriënteren is er bijvoorbeeld onze folder Regenwater in de tuin of kan je een beroep doen op onze Regenwatercoach. Bij Ontstenen kan de Tuinbrigade je helpen. Bij Bekostigen hebben we een klein lijstje met Geldbronnen.

Momenteel zijn we in de fase van oefenen. We zoeken daarom 10 bewoners die van hun tuin een klimaattuin willen maken en met ons de tuinreis willen aangaan. Vooral bewoners van De Hoven worden utgenodigd. Wil je meedoen, mail dan naar klimaattuin@zutphenenergie.nl.

1000 bomen

We delen jonge boompjes en struikjes uit voor ieder die zijn of haar tuin wil vergroenen. De zaailingen en stekken zijn verzameld met hulp van de vrijwillige onderhoudsgroep van het Emerpark. Elk jaar komen er vele zaailingen en nieuwe takken op die in het park teveel zijn, maar in tuinen toch uit kunnen groeien tot mooie planten. Alle soorten zijn inheems en goed voor de biodiversiteit. Er is keuze uit onder meer hazelaar, sleedoorn, vlier, wilg en (niet uit het Emerpark) perenbomen.

De planten van onze voorjaarsactie zijn inmiddels vergeven. Het plantseizoen is bijna voorbij. In het najaar komen we met een nieuwe uitdeelactie.
Heb je vragen, mail naar via 1000bomen@zutphenenergie.nl.

 

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"De komende brede energietransitie komt vooral tot stand in de regio. Ik sta dus voor ZE."

Nieuwsbrief aanmelden