Zonnepark Zutphen

Samen en lokaal onze eigen energie opwekken

We gaan in Zutphen onze eigen stroom opwekken, onder meer met zon. Omdat we meerdere zonnecentrales willen bouwen, hebben we Coöperatie Zonnepark Zutphen u.a. opgericht. Zonnepark Zutphen werkt nauw samen met Coöperatie ZutphenEnergie | om. We realiseerden ondertussen  drie installaties, die ieder zijn georganiseerd in een eigen coöperatie. Meer dan 200 huishoudens participeren in Coöperatie Zonnepark Warken 1, Zonnepark Leesten en Zonnepark Zutphen-Zuid.

Een vierde, veel groter project is Zonnestroom Zutphen. Hiervoor hoef je zelf niet te investeren. Lees alles hierover op deze pagina.

Dichtbij huis energie opwekken heeft grote voordelen. We worden eigenaar van onze eigen energiecentrales en zijn zo niet langer afhankelijk van de grote marktpartijen, die nu de dienst uitmaken. Bovendien weten we nu zeker, dat de stroom duurzaam is. Onze toekomst gaat er dus zonniger uitzien!

Hoe gaan we dit doen?

Zonnepark Zutphen is een vereniging, waarvan de leden samen eigenaar zijn. Elk gezin of bedrijf en elke vereniging of instelling die woont of zijn bedrijf uitoefent in Zutphen, Warnsveld of De Hoven kan lid worden. Je doet dan mee aan de transitie: van vervuilende energieproductie nu naar een schone energieproductie in de nabije toekomst. Warken 1, de zonne-installatie met 600 panelen aan de Lage Lochemseweg 10 in Warnsveld, was de eerste. Die werd gevolgd door een installatie in Leesten, waar we in samenwerking met Ons Huis op het dak van de appartementen boven de Jumbo een installatie met 390 panelen bouwden. Vervolgens kwam de zonne-installatie van 580 panelen op het dak van de VrijeSchool aan de Weerdslag. 

Naast schone energie levert deelname aan Zonnepark Zutphen je ook financieel voordeel op: alle leden samen investeren in het zonnepark en krijgen hun voordeel via de Verlaagd Tarief Energiebelasting terug.
 

Productieaandeel Zonnepark Noordveen Zutphen

 

Maak kennis met onze klanten

Ik ben klant, want:

"Zo weet ik zeker dat de stroom duurzaam wordt opgewekt. En ik kon zo makkelijk panelen kopen op Zonnepark Leesten. Door groene energie te gebruiken, houden we de natuur mooi en de aarde leefbaar."

Nieuwsbrief aanmelden