Investeren in zon

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

Bereken je maandbedrag

Investeren in Zon

In onze huidige zonneparken, Warken, Leesten en Zutphen-Zuid komen door verloop (verhuizingen of andere redenen) regelmatig zonnepanelen vrij. Je kunt dan investeren door één of meer panelen over te nemen als je in het bijbehorende postcodegebied woont. Zie deelnemen-in-zonnepark.

Nieuwe zonneparken
Een enthousiast projectteam is bezig met de voorbereiding van nieuwe zonneparken.

 • Samenwerking met de TechniekFabriek Zutphen. Hier worden 300 zonnepanelen aangesloten in 2024 (zie verder op deze pagina).
 • Op het terrein van KME (voormalig Aurubis) worden in 2024 enkele duizenden panelen gelegd. De opgewekte stroom is bestemd voor de waterstoffabriek die daar gebouwd wordt.

Zodra de prospectus voor deelname gereed is, zal dit op onze website en in onze nieuwsbrief vermeld worden.

 

Op 22 juni 2023 tekenden de TechniekFabriek Zutphen en Zonnepark Zutphen voor samenwerking. Hun doel is om een plek te creëren waar je kunt leren hoe je meer kunt doen met energie van de zon.

Investeren in zon op dak van Techniekfabriek Zutphen


De voorinschrijving om te investeren in Zonnedak Techniekfabriek is geopend. Met ruim 300 zonnepanelen kan de Techniekfabriek 125.000 kWh aan groene stroom per jaar opwekken en zo bijdragen aan een nog duurzamer Zutphen.

Zonnepark 5 BV (100 % dochter van ZutphenEnergie) heeft een overeenkomst gesloten met Techniekfabriek Zutphen BV (in voormalig Reesink gebouw) om daar een zonnedak te realiseren. De renovatie en verduurzaming van het gebouw is inmiddels bijna afgerond. Nu de Techniekfabriek officieel geopend is wil Zonnepark 5 BV het zonnedak zo snel mogelijk realiseren. Komend najaar kunnen dan de eerste zonnestralen omgezet worden in energie!

Zonnepark 5 BV krijgt een recht van opstal en investeert als eigenaar ongeveer €110.000 in dit zonnedak. Techniekfabriek Zutphen BV huurt het zonnedak van Zonnepark 5 BV voor een periode van 15 jaar. Inwoners van Zutphen die investeren in dit zonneproject kunnen straks profiteren van een gegarandeerd rendement van 5%.

Voorinschrijving
Alle inwoners van Zutphen kunnen vanaf dit moment vrijblijvend een voorinschrijving doen als participant voor de financiering van het zonnedak. Er wordt gedacht aan participaties van € 1000. De definitieve inschrijving gaat later van start.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen mailen aan ben.vanraaij@zutphenenergie.nl met vermelding van het aantal gewenste participaties. Na aanmelding als voorinschrijver ontvang je alle relevante informatie over de voortgang van de ontwikkelingen van Zonnedak Techniekfabriek.

 • Mijn energieleverancier moet duurzame energie leveren èn betaalbaar en lokaal zijn. Al deze componenten vond ik bij ZE.

  Emel Sahan
  Emel Sahan
 • Ik kies voor lokaal opgewekte energie en ZutphenEnergie heeft ook gewoon aantrekkelijke prijzen.

  Gerjan de Ruiter
  Gerjan de Ruiter
 • Ik vind het belangrijk dat ZE zich met het milieu bezighoudt, betaalbaar is en lokaal.

  Izzy van Zandvoort
  Izzy van Zandvoort

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

 • Écht groen
 • Lokaal
 • Energiewinkel
 • Gratis energiecoach

Bereken je maandbedrag