Klimaatvriendelijk tuin:steen eruit, plant erin!

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

Bereken je maandbedrag

Tuin vergroenen

Onze tuinen zijn in de loop der jaren steeds meer 'versteend' geraakt. Het regenwater krijgt dan minder kans om in de grond te zakken en planten kunnen niet meer goed wortelen. Daarom willen we graag helpen bij het aanleggen van klimaatvriendelijke tuinen. Dus steen eruit, plant erin!

Klimaattuin

ZE helpt bewoners hun tuin ‘klimaatbestendig’ te maken. Zo’n klimaattuin heeft weinig bestrating en zo mogelijk mondt de regenpijp uit in de tuin. Dit biedt voordelen voor de bewoners, het klimaat en de buurt. In een klimaattuin wordt zoveel mogelijk regenwater opgevangen in de grond, in een regenton of in een vijver, bezinkplek of moerasje. Bomen en planten kunnen zo droge periodes beter doorstaan. Lees ook onze folder en het artikel in Contact.

Momenteel lopen er campagnes in de wijken De Hoven en Stokebrand. Heb je interesse in een Klimaattuin, of wil je je aanmelden als behulpzame buurtgenoot? Mail dan naar groen@dewerkmakers.com of bel 0575-712072.

Het project Klimaaattuin wordt ondersteund door Gemeente Zutphen, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Vallei en Veluwe, Reststoffencentrum Zutphen en Woonbedrijf ieder1.

ZE werkt in dit project samen met Wijkraad De Hoven, gemeente Zutphen en de Werkmakers. Waterschap Vallei en Veluwe steunt het project met een donatie.

1000 bomen en struiken

We delen gratis jonge boompjes en struikjes uit voor ieder die zijn of haar tuin wil vergroenen. De zaailingen maar ook stekken zijn met hulp van vrijwilligers verzameld uit particuliere tuinen en gemeentelijke parken. Elk jaar komen er nieuwe zaailingen op en takken bij die daar teveel zijn, maar in onze tuinen prima kunnen uitgroeien tot prachtige planten. Alle soorten zijn inheems en goed voor de biodiversiteit. Lees hier hoe je kunt meedoen.

 • Ik vind het belangrijk dat ZE zich met het milieu bezighoudt, betaalbaar is en lokaal.

  Izzy van Zandvoort
  Izzy van Zandvoort
 • Ik kies voor lokaal opgewekte energie en ZutphenEnergie heeft ook gewoon aantrekkelijke prijzen.

  Gerjan de Ruiter
  Gerjan de Ruiter
 • Lokaal, groen, persoonlijk en ik ben nog goedkoper uit ook. Een unieke club!

  Joyce de Jonge
  Joyce de Jonge

Kies voor ZutphenEnergie | om

Écht groen en lokaal

 • Écht groen
 • Lokaal
 • Energiewinkel
 • Gratis energiecoach

Bereken je maandbedrag